شبکه ای برای نفوذ!
وبلاگ صلابت در یادداشتی بیان داشت:
"وَ لَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ کَثِیرًا مِّنَ الْجِنِّ وَالإِنسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لاَّ یَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْیُنٌ لاَّ یُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لاَّ یَسْمَعُونَ بِهَا أُوْلَئِکَ کَالأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُوْلَئِکَ هُمُ الْغَافِلُونَ"، "و به راستى بسیارى از جن و انس را براى دوزخ آفریدهایم [چرا که] دلهایى دارند که با آن در نمى یابند، و دیدگانى دارند که با آن نمى بینند، و گوش هایى دارند که با آن نمى شنوند، اینان همچون چارپایانند، بلکه گمراهتر، اینان غافلانند." (اعراف/179)
رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی و ابزار اجتماعی- فرهنگی به معنای عالی آن، اثرات چشمگیری بر ارزش ها و فرهنگ جوامع به جای می گذارند. آن چه بدیهی به نظر می رسد، آن است که به دور از آثار مثبت و منفی رسانه ها، باید اذعان داشت که پیدایش دگرگونی های اجتماعی و تغییر ارزش و فرهنگ، از مواردی است که در نتیجه ی کارکرد رسانه ها صورت تحقق به خود می گیرند. از سوی دیگر این وسایل در فرایند تهاجم فرهنگی و مقابله با آن، جنگ روانی، استعمار ملت ها در امر باز سازی و دستیابی به توسعه یافتگی، تحقق هدف های آموزشی و یا سرگرمی و... کاربرد مؤثرتری دارند. به طور خاص، صدا و سیما در ایران اسلامی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بدین صورت که اگر سیاستگذاری مسئولین امر در این زمینه، دقیق و بر مبنای اسلام نبوی باشد، می تواند از یک سو سبب وحدت، همبستگی و وفاق ملی شود و از سوی دیگر در ایجاد همگونی، جهت دهی افکار عمومی و هماهنگ سازی نظریات توده ی مردم و جامعه نسبت به نظام اسلامی، سیاسی و کارکردهای آن مورد استفاده قرار گیرد و به همین علت از صدا و سیما به عنوان «رکن چهارم » یاد می شود.
این همان نکته ی مهم است که نظام های استکباری صهیونیستی و عوامل خود فروخته ی وابسته، به خوبی بر آن واقفند و متآسفانه غفلت مسئولین محترم صدا و سیما نیز در این زمینه نمود بسیاری دارد! در همین رابطه، مقام معظم رهبری می فرمایند: "سیاستگذاری، یعنی تأمین جهت مطلوب برای برنامههای صدا و سیما، اگر به شکل صحیح نباشد، پراکنده کاری و احیانا تعارض، تناقض و انحراف، بر برنامههای صدا و سیما مسلط خواهد شد.1" متأسفانه علی رغم تأکید معظم له به این امر، آنچه در روند برنامه های صدا و سیما دیده می شود مبین فضای سکون و بی توجهی به قواعد اسلامی و مکتبی است. این طور به نظر می رسد که تمرکز مسئولین امر به جذب بینندگان قرار گرفته است در حالی که اصل مخاطب سازی با توجه به قوانین اسلامی باید در مرکز توجه باشد! امروز متأسفانه نوعی نفاق درونی در صدا و سیما به وجود آمده است که به وضوح در تفکرات بعضی برنامه سازان، کارگردانان و بازیگران دیده می شود. یعنی به نام جمهوری اسلامی ایران و به کام استکبار! همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند: "اگر سیاستگذاری،کاری که شما میکنید، متین و متقن انجام بگیرد، تحقیقا صدا و سیما یک وسیلهی اعتلای فکر و معرفت و رشد جامعه خواهد شد هر روز صدا و سیما، باید بهتر از روز قبل باشد. حقیقتا این روایت" مَنِ اسْتَوی یَوْماهُ فَهُوَ مَغْبُونٌ 2" در مورد صدا و سیما صدق میکند. یعنی اگر امروز صدا و سیما مثل دیروز بود، پیداست که ما به سمت کمال حرکت نمیکنیم و به عبارت دیگر، از مسئولیت دور افتادهایم.3"
واقعیت آن است که این درجه بی مسئولیتی، سطحی نگری در سیاستگذاری های مسئولین صدا و سیما کار را به جایی رسانده که یک شبکه و تلویزیون اینترنتی با نام معروف "تی وی پلاس" عرصه ی جولان پیدا کرده است. و با این که مدت زیادی از تأسیس آن نمی گذرد، اما طی روندی مشخص و از پیش تعیین شده و با ظاهری زیبا و فریبنده، خود را فضای خط شکن، معتبر و صادق معرفی می کند، که به معضلات رسیدگی می کند و به راحتی هر حرفی را می توان در آنجا مطرح کرد! امّا در باطن، همانند قطاری است که بر ریل غرایز حرکت می کند و مهم تر اینکه به دنبال القای دیدگاه های کاملا غربی و ضد اسلامی در بستر جامعه ی اسلامی با تغییر در سبک زندگی است. شاید در بدو ورود به شبکه ی فوق تنها متوجه نظم برنامه ریزی شده ای شوید، که بالطبع هدف خاصی را دنبال می کند. به طور مثال؛ وجود بخش های متعددی چون تأتر، سینما، آشپزی، اجتماعی، ورزش، موسیقی و سبک زندگی! تا اینجا همه چیز عادی به نظر می رسد امّا با کمی دقت در محتوی ارائه شده در هر قسمت ، متوجه نوعی تفکر غربی به خصوص در بخش سبک زندگی خواهید شد! که شاید مهم ترین شاخصه ی آن پرداختن به حواشی غیر متعارف، غیر اسلامی و غربی است! یعنی "لغو و بیهوده" آنچه که در اصطلاح قرآنی، به عمل یا فکری باطل که موجب غفلت انسان از یاد خدا باشد، اطلاق میشود. این تهدید نرم آنچنان در ضمیر مخاطبان که از همه ی اقشار جامعه هستند، تأثیر گذار بوده که باعث جذب عده ی بی شماری در طی دو سال اخیر شده است! شبکه ای که با استفاده از نقاط ضعف متعدد رسانه ملی و با ارائه ی محتوای غیر فرهنگی با ظاهری دلسوزانه امّا به شدت مخرب در تقابل با صدا و سیما و در فضای مجازی قد علم کرده است. و متأسفانه گویی مسئولین صدا و سیما، صدا و سیمای هنجارشکن این رسانه را نشنیده یا اگر شنیده اند از کنار آن بی تفاوت گذشته اند. خداوند متعال می فرماید:" وَ قَیَّضْنَا لهَمْ قُرَنَاءَ فَزَیَّنُواْ لهَم مَّا بَینَْ أَیْدِیهِمْ وَ مَا خَلْفَهُمْ" "ما براى آنها هم نشینانى (زشت سیرت) قرار دادیم که زشتی ها را از پیش رو و پشت سر آنها در نظرشان زیبا جلوه دادند" (فصلت/25) این نتیجه عملکرد ناخالصانه ی صدا و سیما! است که موجب جذب مخاطبان به شبکه تلویزیونی تی وی پلاس شده است، و آیا آنان می توانند پاسخ گوی جامعه در قبال این همنشین زشت سیرت خود باشند؟!
آری! آنچه به وضوح در تلویزیون اینترنتی تی وی پلاس به چشم می خورد، جذب حداکثری مخاطب به هر قیمتی است، نشر دروغ، فساد و فحشا است با ظاهر اسلامی! القای تفکرات ناسالم عده ای از افراد جامعه است که متأسفانه از برنامه سازان و سیاستگذاران صدا و سیما هستند؛ در قالب حیات خلوتی به نام "تی وی پلاس" یا بهتر است بگوئیم "شبکه ای برای نفوذ"! این شبکه با شدت و حدت تمام بدنبال قبح زدایی از معضلات فرهنگی می باشد و ضمن مصاحبه و تبلیغ اشخاص بدنام به اشاعه خط خبری ضد ماهیت و اهداف مقدس حکومت جمهوری اسلامی در حوزه های مختلف مانند موسیقی زیرزمینی و... می پردازد.
و چه حکیمانه بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی(س) خطاب به شورای صدا و سیمای وقت فرمودند: "ما بخواهیم یک جمهوری اسلامی در ایران محقق بشود، همین که بگوییم جمهوری اسلامی، رأی بدهیم به جمهوری اسلامی کار تمام نیست. باید دستگاههای اطلاعاتیش، روزنامه هایش، رادیو، تلویزیون، ادارات ، تمام مراکز دولتی و تمام مراکز ملی، بازار ، در صحرا، در داخل، در کارخانه ها باید طوری بشود که هر کسی وارد اینجا شده خودش احساس کند که وارد شده است در یک دستگاهی که از اسلام آنجا خبر هست، اثر هست از اسلام، باید قدم اسلام در همه این دستگاها باشد و آن چیزهایی که برخلاف موازین اسلامی است، برخلاف جمهوری اسلامی است که همه برخلاف مصالح ملت است، اگر باشد اینها باید از بین برود.ثلاً در تلویزیون یک قضایا، قضایای فیلم هاست. این فیلم ها باید یک فیلم های آموزنده باشد .فیلم هایی که وقت نگاه کنند جوان های ما، منحرف بشوند، اینها را باید از آن احتراز کرد.4"
مسئولین محترم صدا و سیما! پروردگار حکیم، انسان را از گفتاری که هیچ سود و بهره ای برای او ندارد، بر حذر می دارد و در قرآن کریم، آدمیان را از بیهوده گویی نهی می کند، به گونه ای که شنیدن سخنان لغو را عامل باز دارنده آدمی از کمال می شمارد و دوری از بیهوده گویی را نشانه کرامت انسان می داند و می فرماید:
"وَ إِذا سَمِعُوا اللَّغْوَ أَعْرَضُوا عَنْهُ وَ قالُوا لَنا أَعْمالُنا وَ لَکُمْ أَعْمالُکُمْ سَلامٌ عَلَیْکُمْ لا نَبْتَغِی الْجاهِلینَ."، "و هر گاه سخن لغو و بیهوده بشنوند، از آن روی برمی گردانند و می گویند اعمال ما از آن ما و اعمال شما از آن خودتان، سلام بر شما ما خواهان جاهلان نیستیم." (قصص/55) به راستی چگونه است که به جای تهیه و ارائه ی برنامه هایی با محتوی اسلامی و مکتبی، همراه با ایجاد جذابیت های مشروع که در شأن انقلاب اسلامی ایران باشد، اباحی گری و لودگی را سر لوحه ی کار خود قرار داده اید؟! مگر شما رسانه نظام مقدس جمهوری اسلامی نیستید؟! چگونه سخنان لغو و بیهوده پایه ی برنامه های شماست؟! مگر فراموش کرده اید که مقام معظم رهبری فرمودند:" : صدا و سیما در خط مقدم جنگ نرم است، هدف جنگ نرم استحاله جمهوری اسلامی است، اصرار به عوض کردن اسم جمهوری اسلامی ندارند؛ با صورت کار ندارند، سیرت را میخواهند تغییر دهند.5" و این چنین است که وقتی دچار سکون و بی تحرکی فکری و عقیدتی باشید، شبکه هایی چون "تی وی پلاس" در بستر جامعه شکل می گیرند که ضمن بی توجهی به ارزش های اسلامی و ایرانی، آدمیت را به باد تمسخر گرفته و اباحی گری را در جامعه عادی می کنند. مسئولین محترم صدا و سیما! مبادا از غافلان باشید؟! که غفلت شما از این دانشگاه همگانی، بستر نفوذ افکار شیطانی عده ای غرب زده و خود فروخته را آماده خواهد کرد!اگر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بستری می بود جهت هدایت قلب ها به سمت فطرت حق طلب و خداجو، هیچ گاه رسانه ها ی زردی چون تی وی پلاس، عرصه را خالی برای هدایت قلوب به سمت غرایز نمی یافتند.
چه نیکوست که پیرو کلام امام باقر علیه السلام باشید که فرمودند:" إیاکَ وَالغَفلَةَ فَفیها تَکُونُ قَساوَةُ القَلبِ؛ "از غفلت بپرهیز که در آن سنگدلی و قساوت قلب است.6
--------------------------------------------------------------
1- بیانات در دیدار اعضای شورای سیاستگذاری صدا و سیما 14/12/1369
2-قال موسی کاظم (ع) مَنِ اسْتَوی یَوْماهُ فَهُوَ مَغْبُونٌ وَ َمْن کانَ آخِرُ یَوْمَیْهِ شَرَّهُما فَهُوَ مَلْعوُنٌ وَ مَنْ لَمْ یَعْرِفِ الْزِیادَةَ فِی نَفْسِهِ فَهُوَ فِی نُقْصانٍ وَ مَنْ کانَ اِلی الْنَقْصانِ فَالْمَوْتَ خَیْرٌ لَهُ مِنَ الْحَیاةِ. (بحار الانوار ج78ص327)
"آن کس که دو روزش ( از نظر معنوى ) مساوى باشد ملعون است و کسى که دومین روزش بدتر از روز اولش است ملعون است و آنکس که افزایش (معنوى) در خود نبید در سرازیرى نقصان و کمبود است و کسى که چنین باشد مردن براى او بهتر از زندگى است"
3-بیانات در دیدار اعضای شورای سیاستگذاری صدا و سیما 14/12/1369
4- صحیفه نور ج10 ص11
5-امام خامنه ای در دیدار با مسئولان و مدیران رسانه ملی؛20/7/94
6- بحار الانوار، ج78، ص
- ۹۴/۱۰/۱۰
- ۵۸۷ نمایش